Gracia Tinte C onlangs 2e in de Westergellersen Spring Tour 2022

Ons fokprodukt Gracia Tinte C (SpartacusxLuxxBeachboy) is als veulen in Duitsland terecht gekomen en wordt hier succesvol uitgebracht door Alina Strehl. De fijn rijdbare Gracia werd onlangs nog 2e in de Westergellersen springtour. Ze loopt nu 1.25m en Alina hoopt haar aan het einde van dit seizoen M** (1.35m) te starten. We zijn trots op dit prachtige en talentvolle paard wat zoveel plezier aan haar eigenaren geeft.

Jitty Kanterra sportcarrière in Marokko

Elite merrie Jitty Kanterra C (KannanxLupicorxRamiroxJoostxAbgar) is na het krijgen van 2 veulens een mooie sportcarrière op aan het bouwen in Marokko.

Highlander 10e in de CSI4* Grand Prix 1.55m Saugerties

Op 31 juli 2021 ging Highlander MVF (Numero UnoxDitty Dante C) van start in de CSI4* Grand Prix van Saugerties (New York) in de USA met zijn amazone Heather Caristo-Williams. Met slechts een balkje kwam hij rond in het 1.55m! Hij behaalde de 10e prijs en verdiende daarmee ruim 4.000 USD. Hij heeft nog nooit op 1.55m niveau gesprongen en er stonden 2 verticale oxers van 1.60m in het parcours. Trots dat hij dit al aan kan.
Foto ESI

Ditty Dante C ontvangt prestatiepredikaat – 3 prestatiemerries op een rij

Op zaterdag 3 juli 2021 mocht ik het prestatiepredikaat voor Ditty Dante C (VinginoxLupicorxRamiro) in ontvangst nemen. Ze is nu Elite Prestatie IBOP PROK. Het prestatiepredikaat wordt verleend aan merries die nakomelingen op hoog niveau in de sport hebben lopen. Ditty heeft haar predikaat al op zeer jonge leeftijd gekregen (ze is nu 13 jaar) vanwege haar zoon Highlander C (9 jaar – KWPN gekeurd – 1.50m springen internationaal) en haar zoon Jayblue Citty C (7 jaar – 1.30m springen internationaal).
Met Ditty Dante C als prestatiemerrie, hebben we nu 3 prestatiemerries op een rij: Citty (Preferent Prestatie) – Witty Luterra C (Ster Preferent Prestatie PROK) – Ditty Dante C (Elite Prestatie PROK IBOP). Uit deze 3 merries komen 10 internationale springpaarden die op 1.40m, 1.50m of 1.60m niveau springen.

Highlander 5e in Grand Prix Saugerties USA

Highlander C (Numero UnoxVinginoxLupicor) sprong zaterdag 5 juni 2021 naar de 5e plaats in de 1.45m CSI2* in Saugerties (NY) USA. Hij verdiende daarmee 3.000 USD voor zijn nieuwe amazone Heather Caristo-Williams.

Incitty C (Chacco BluexLupicor) loopt geweldige ronde in Peelbergen

Op zaterdag 29 mei 2021 liep Incitty C mee in de CSI*-wedstrijd op De Peelbergen. Onder Megan Laseur liet hij een geweldige foutloze ronde zien en kwalificeerde hij zich voor de Grand Prix finale.

Catan Citty CZ in VSN Auction eind maart

Ons fokproduct Catan Citty CZ (Chacoon BluexLupicor) heeft zich in het najaar van 2020 al goed laten zien tijdens de KWPN hengstenkeuring. In maart 2021 wordt hij geveild via VSN Auction. Catan is een zoon van Witty Luterra C en is als veulen verkocht tijdens de Limburgse Veulenveiling.

For Motion C/Freedom hunter in USA

De door ons gefokte Wizzerd-nakomeling uit Original J is sinds 2018 zeer succesvol als hunter in Amerika. Hij heeft veel overwinningen behaald of plaatsingen in de top 3. Ook belangrijke hunter-wedstrijden zijn door hem gewonnen. Hij is sinds kort in eigendom van zijn nieuwe amazone Samantha Chody.

Jayblue Citty C springt zijn eerste internationale wedstrijden

Jayblue Citty C (Zirocco BluexVingino) heeft zijn internationale debuut in de springsport gemaakt in Denemarken. Ondertussen heeft hij al aan 2 CSI wedstrijden deelgenomen in het 1.30m. Onlangs werd hij nog uitgebracht in het 1.20, waar hij met zijn amazone Emma Rasmussen, tweede werd van de 69 combinaties.

Citty bij 11 merries met 3 tot 4 Grand Prix nakomelingen

In mei 2020 kwam het nieuwe KWPN Magazine uit. In dit magazine werd aandacht besteed aan de weinige merries die 3 of 4 Grand Prix springpaarden of dressuurpaarden hebben gegeven. In het overzicht staan alle merries vermeld. Daaronder zien we ook onze Preferent Prestatie stammoeder Citty (RamiroxJoostxAbgar). 11 van deze merries hebben 3 tot 4 Grand Prix springpaarden gegeven. Citty heeft 3 Grand Prix springpaarden gebracht: Sitty/Starlet (Monaco), Ucitty (Nijinski) en Cincitty C (Numero Uno). Daarnaast hebben Citty en haar dochters diverse op hoog niveau springende paarden gebracht en goedgekeurde hengsten.