Jayblue Citty C springt zijn eerste internationale wedstrijden

Jayblue Citty C (Zirocco BluexVingino) heeft zijn internationale debuut in de springsport gemaakt in Denemarken. Ondertussen heeft hij al aan 2 CSI wedstrijden deelgenomen in het 1.30m. Onlangs werd hij nog uitgebracht in het 1.20, waar hij met zijn amazone Emma Rasmussen, tweede werd van de 69 combinaties.

Citty bij 11 merries met 3 tot 4 Grand Prix nakomelingen

In mei 2020 kwam het nieuwe KWPN Magazine uit. In dit magazine werd aandacht besteed aan de weinige merries die 3 of 4 Grand Prix springpaarden of dressuurpaarden hebben gegeven. In het overzicht staan alle merries vermeld. Daaronder zien we ook onze Preferent Prestatie stammoeder Citty (RamiroxJoostxAbgar). 11 van deze merries hebben 3 tot 4 Grand Prix springpaarden gegeven. Citty heeft 3 Grand Prix springpaarden gebracht: Sitty/Starlet (Monaco), Ucitty (Nijinski) en Cincitty C (Numero Uno). Daarnaast hebben Citty en haar dochters diverse op hoog niveau springende paarden gebracht en goedgekeurde hengsten.

Parmante Citty C geboren

Op 28 april 2020 heeft Elite merrie Libren Citty C (BerlinxPlacidoxRamiroxJoostxAgbar) ons een merrieveulen van Hardrock Z (HeartbreakerxCarthago) gegeven. Hardrock Z heeft zelf Grand Prix gesprongen o.a. op de Olympische Spelen en het WK. Zijn moeder heeft meerdere Grand Prix springpaarden gegeven. De ideale combinatie van het Heartbreaker- en Berlin-bloed is in dit veulen samen gebracht.
Het veulen heeft de naam Parmante Citty C gekregen en is ondertussen verkocht naar een Tsjechische Grand Prix springstal. Ze gaat naar dezelfde stal als haar nu 2-jarige en veelbelovende nichtje Niene Citty C (UntouchablexKannanxLupicor).

Jayblue Citty C toekomst tegemoet in eventing

Sinds een aantal maanden is Jayblue Citty C (Zirocco BluexVingino) in eigendom van een 16-jarige Deense amazone. Zij heeft in het verleden met haar pony internationaal eventingwedstrijden gereden en ze hoopt met Jayblue ook in deze discipline van start te kunnen gaan. Door de Covid-19 maatregelen is dat nu niet mogelijk, maar er wordt al volop getraind.

Joyful Citty C nieuwe toekomst in Zweden

Het laatste half jaar is Joyful Citty C (Numero UnoxPlacidoxRamiroxJoostxAbgar) fijn opgeleid door een professionele springstal. Nu gaat hij zijn springcarrière verder voortzetten in Zweden.

Fitty Faline C 2e in finale amateurs CSI Leipzig 1.40m

Fitty Faline C (Numero UnoxLupicor) heeft zich twee keer geplaatst in Leipzig. In het CSI voor amateurruiters in Leipzig gooide de tienjarige Numero Uno-dochter Fitty Faline C hoge ogen afgelopen weekend. Onder Georgina Atock sprong deze elite sport-merrie donderdags naar de vierde prijs in het 1.40m direct op tijd, en zondags dubbel foutloos naar de tweede plek in het klassieke 1.40m.

Libren Citty C geslaagd voor EPTM en Elite

Op 21 november 2019 heeft Libren Citty C (BerlinxPlacido) eindexamen gedaan na haar 7-weekse EPTM-test op het KWPN-centrum in Ermelo.
Ze slaagde met glans en kreeg 76,5 punten voor haar rij- en springtest. Ze had zelfs een 8 voor vermogen.
Libren is aansluitend ook opgenomen in het stamboek en ze heeft deelgenomen aan de Centrale Keuring. Uiteindelijk is Libren Citty C bevorderd tot Elite-merrie! We zijn erg blij met dit resultaat.

Jitty Kanterra C heeft nieuw thuis in Marokko

Na ruim een maand quarantaine is Jitty Kanterra C op 19 december aangekomen bij haar nieuwe eigenaar, de heer Bernoussi in Marokko. Ze gaat hier eerst een toekomst als springpaard tegemoet en later wellicht fokkerij.

Cavenna Citty CZ verkocht naar Duitsland

Onze 2-jarige Cavenna Citty CZ (Cicero ZxVingino) heeft een nieuw thuis gevonden. Deze prachtige merrie waarvan we veel verwachtingen hebben, gaat de kans krijgen om zich te ontwikkelen in Duitsland bij de broers Dietterle. We hopen over een paar jaar haar terug te zien op de springconcoursen.

Libren Citty C

Een kennismaking met onze jongste fokmerrie Libren Citty C. Libren is een 3-jarige merrie van BerlinxPlacidoxRamiroxJoostxAbgar. Ze heeft het DOC-predikaat al op zak. Libren verwacht in 2020 haar eerste veulen van Hardrock Z.