2016 Libren Citty C (BerlinxPlacidoxRamiroxJoostxAbgar), D-OC, schimmel

Libren Citty’s vader is de bekende topvererver Berlin. Berlin was een openbaring onder Gerco Schröder. Berlin presteerde op Grand Prix niveau in landenwedstrijden. Hij won o.a. een gouden medaille met het team in Aken, werd Nederlands kampioen en won Europees teamgoud in 2007. Verder heeft hij diverse Grand Prix-overwinningen op zijn naam staan.

Libren Citty C is een prachtige merrie. Ze heeft net als haar moeder Vitty Valente en opvallend mooi hoofd. Ze heeft het D-OC predikaat binnen, wat aangeeft dat ze genetisch goed scoort op de kans om geen OCD te vererven. Haar directe familieleden presteren bovengemiddeld in de springsport. Haar oudste halfbroer Concetto C loopt op 1.30m niveau en was winnaar op het CSI in Lummen. Halfzus Fitty Firenze C, alias Fifty Fifty was kampioen op de CK van Noord-Holland, reservekampioen op de Nationale merriekeuring en loopt ondertussen op 7-jarige leeftijd in het 1.35m internationaal. Halfzus Hitty Quintess C is als jong paard al succesvol in de rubrieken voor jonge springpaarden in de USA.
Zeer nauw verwant zijn verder de Grand Prix paarden Ucitty, Sitty alias Starlet, P. Titty Sobieski, Olano en Snowland. Maar ook Cincitty (1.45m), Littus R (1.40m en kampioen KWPN Hengstenkeuring) en Derbyland (1.40m) presteren goed.