Fitty Firenze C uitschieter IBOP Barsingerhorn

Fitty Firenze C (Numero Uno uit Vitty Valente C) was het beste springpaard tijdens de IBOP beoordeling. Ze haalde een topscore van 83 punten, bestaande uit onder andere een 8,5 voor galop, vermogen en instelling en zelfs een 9 voor rijd- en bewerkbaarheid. Na afloop is Fitty Firenze C bevorderd tot Ster merrie met daarbij de fantastische score van 85 punten voor exterieur.

Enkele quotes uit de verschillende media:
Horses.nl – 26 november 2014
Numero Uno-dochter uitschieter IBOP Barsingerhorn

Op de gister gehouden IBOP in het Noord-Hollandse Barsingerhorn was Fitty Firenze C (Numero Uno x Placido) de absolute uitschieter van de dag bij de springmerries. De vierjarige merrie kreeg de hoge score van 83 punten.
De jury bestaande uit Dirk Reijne, Arnold Kootstra en Henk Dirksen kregen zeven springmerries ter beoordeling in de baan die alle slaagden voor hun IBOP-test. De Numero Uno-dochter Fitty Firenze C was het enige springpaard in Barsingerhorn die boven de 80 punten scoorde. De door Marcel Beukers keurig voorgestelde merrie kreeg drie maal het cijfer 8,5 voor galop, vermogen en instelling en maar liefst een 9 voor rijdbaarheid/bewerkbaarheid.

KWPN.nl – 27 november 2014
Het beste springpaard van de dag kreeg ook een score die niet mis was: Fitty Firenze C (Numero Uno uit Vitty Valente C ster PROK v.Placido, fokker M.A.M. Lamers-Couwenberg uit Heide, ger. M. Smit en C.C. Spapens uit Aalsmeer) kreeg 83 punten waaronder een 9 voor de rijd- en bewerkbaarheid. “Een heel fijn paard dat zeer goed te rijden was en met een zeer goede galoppade en heel goede reflexen en een mooie techniek. Daarbij lijkt ze veel vermogen te hebben en blijft ze goed kijken naar de hindernissen. Ze springt vlug van de vloer en mooi in het lichaam. Een compleet paard.” Na afloop kreeg de merrie 85 punten voor exterieur en werd daarmee ruim ster. De moederlijn is zeer interessant, met grootmoeder Citty stb pref prest (v.G.Ramiro Z) die de Grand Prix-springpaarden Sitty (v.Monaco) P.Titty 9 (v.Come On) en de internationale springpaarden Cincitty C (v.Numero Uno) en Littus R (v.Concorde) heeft gebracht en de grootmo eder van nog eens een heel aantal bekende paarden is.

Horses.nl – 27 november 2014
Het beste springpaard van de dag kreeg een score van 83 punten. Dit was Fitty Firenze C (v. Numero Uno), die onder andere een negen voor rijd- en bewerkbaarheid kreeg. “Een heel fijn paard dat zeer goed te rijden was en met een zeer goede galoppade en heel goede reflexen en een mooie techniek. Daarbij lijkt ze veel vermogen te hebben en blijft ze goed kijken naar de hindernissen. Ze springt vlug van de vloer en mooi in het lichaam. Een compleet paard.” Na afloop kreeg de merrie 85 punten voor exterieur en werd daarmee ruim ster.

De Paardenkrant – 3 december 2014
In de springrichting was het Fitty Firenze C (Numero UnoxPlacidoxG. Ramiro Z) die onder Marcel Beukers uitblonk met een 9 voor de rijdbaarheid en 83 punten totaal. Ze werd ster met maar liefst 85 punten voor exterieur. Eigenaren Smit en Spapens kochten haar als veulen bij de fokker M. Lamers uit Heide. “Een goed half jaar geleden is de merrie hier gekomen om zadelmak gemaakt e worden. Vanaf het eerste moment kon je zien dat ze talent heeft. Ze springt met afdruk, snel van de grond en is voorzichtig”, vertelt Beukerns, die de merrie voorlopig verder mag opleiden en haar in de sport start onder de naam Fifty Fifty. “Het is een bloederige merrie die wat tijd nodig heeft. In het begin vond ze alles nog spannend, maar dat gaat steeds beter. Ze geeft je een heel goed gevoel en het is een paard waar je verder mee kan”.

Cijferlijst – Totaal 83 punten
Stap 7,5 – Draf 8 – Houding & balans 8 – Galop 8,5 – Reflexen 8 – Techniek 8 – Vermogen – 8,5 – Instelling 8,5 – Rijdbaar-/bewerkbaarheid 9 – Aanleg 8