2008 Ditty Dante C (VinginoxLupicorxRamiroxJoost), Elite Prestatie, 1.73m, schimmel

Ditty is een dochter van Witty Luterra C. Een merrie met een mooi palmares, zeker gezien haar jonge leeftijd. Als veulen reservekampioen van Limburg springveulens. Ze liep in de finale op Nationale Veulenkeuring Ermelo op de 11e plaats. Op 3-jarige leeftijd werd ze 2e in de Limburg-cup, voorlopig keur en Prok. Ze behaalde 80 punten voor exterieur en 80 punten voor het springen (zelfs 85 voor vermogen). Op de Nationale Merriekeuring behaalde ze een 5e plaats in haar groep.

Haar eerste nakomeling was direct een schot in de roos. Deze Highlander C (V. Numero Uno) is geveild op de Veulenveiling Prinsjesdag en aangekocht door Jos Althuyzen en Egbert Schep. Highlander is in het voorjaar van 2016 goedgekeurd voor de KWPN dekdienst. Ondertussen springt hij 1.50m onder Heather Caristo-Williams in de USA.

Ditty Dante’s 2e zoon is een Zirocco Blue VDL-nakomeling. Deze Jayblue Citty C is op de Elite Veiling Borculo aangekocht door VDL Stud. In 2016 is Lowland Citty C (V. Zirocco Blue) geboren. Op de leeftijd van 2 weken is ook dit veulen aangekocht door VDL Stud. Hij is kampioen van de springveulens van Limburg. In 2017, 2018 en 2019 hebben we Ditty aangepaard met Cicero Z van Paemel. De 2 hengstveulens zijn beiden bij de Eliteveulenveiling Borculo verkocht, het merrieveulen is naar Duitsland verkocht. In 2021 mochten we een merrieveulen van Tangelo van de Zuuthoeve verwelkomen. Zij wordt later ingezet in onze eigen fokkerij.

Drie ooms/tantes van Ditty zijn Grand Prix-springpaarden. Daarnaast is een oom een Internationaal springpaard en kampioen van de KWPN Hengstenkeuring. Haar oudste oom is een goedgekeurde dekhengst. Haar jongste oom (slechts 1 jaar ouder dan zij zelf) is in november 2012 voor 140.000 euro verkocht op de veiling van Holger Hetzel en in augustus 2015 was deze Cincitty C 2e in de Longines Grand Prix van Beijng onder Henrik von Eckermann.

Nakomelingen

2012 Geveild op de Veulenveiling Prinsjesdag en aangekocht door Jos Althuyzen en Egbert Schep.

21 Highlander V. Numero Uno

2015 Aangewezen tijdens KWPN Hengstenkeuring Den Bosch voor het Verrichtingsonderzoek in Ermelo.

Voorjaar 2015 Goedgekeurd voor KWPN stamboek.

Highlander 2e bezichtiging spr 2 gr bst kl

2014 De over veel uitstraling en een atletisch lichaam beschikkende Jayblue Citty C is geveild op de Elite Veulenveiling Borculo. Hij is aangekocht door de VDL Stud.

Monique Dit en Jayblue Borculo 2014  Cat Nr 9 Zirocco Blue x Vingino geheel

Toggle Content goes here

Op 26 maart 2016 is Lowland Citty C geboren. De derde zoon van Ditty Dante C. Deze keer wederom met Zirocco Blue VDL als vader. Dit atletisch, zeer correct, bloederig hengstveulen is op de leeftijd van 2 weken aangekocht door VDL Stud.

IMG_0969