2013 Illumen C (Numero UnoxAhorn ZxVoltaire), Elite, Kattebel-stam.

Illumen C is een nazaat van de bekende topspringpaardenvererver Numero Uno. Vanuit de moederlijn van Numero Uno en de moederlijn van Illumen C is de bekende Holsteinse hengst Ahorn Z (V. Almé) dubbel vastgelegd. Ahorn Z is een zeer waardevolle hengst in de moederlijn. Als je kijkt naar diverse grootheden in de springsport of goedgekeurde hengsten dan zie je vaak Ahorn Z als moedersvader. De moederlijn van Illumen is ook fantastisch. Illumen komt uit de vermaarde Kattebel-stam en haar grootmoeder is een volle zus van de bekende Keur Preferent Prestatie merrie Ida (V. Voltaire).

Ida bracht o.a. de Grand Prix paarden Newton en Maroon (tevens goedgekeurde hengst bij Zangersheide). Sliedrecht, Pacific en Utica zijn Nationale springpaarden of 1.40m springpaarden. Uit deze stam komen ook bijvoorbeeld de Grand Prix springpaarden Urico V. Zandor (Wereldbeker finale) en Kapital Girl V. Jalisco B. De Kattebel-stam staat bekend als een KWPN-stam waaruit de meest presterende springpaarden voortkomen. Ook zijn er jaarlijks diverse hengsten uit de Kattebel-stam vertegenwoordigd op de KWPN Hengstenkeuring.

Illumen C is op 3-jarige leeftijd naar haar EPTM-test tot Elite-merrie bevorderd en wordt voor de fokkerij worden ingezet. Haar broers en zussen presteren bovengemiddeld, waardoor haar moeder Original J PROK Preferent Prestatie is. Onder andere een broer van Illumen springt Grand Prix in Nieuw Zeeland, een zus is een Nationaal springpaard en keurmerrie, verder nog een 2e bezichtigingshengst in de KWPN Hengstenkeuring en een 1.30m springpaard in Spanje.