1996 Original J (Ahorn ZxVoltairexNotaris), Prestatie, 1.66m, bruin, Kattebel-stam

Original J is een nazaat van de bekende Holsteinse hengst Ahorn Z. Ahorn Z (V. Almé) is een zeer waardevolle hengst in de moederlijn. Als je kijkt naar diverse grootheden in de springsport of goedgekeurde hengsten dan zie je vaak Ahorn Z als moedersvader. De moederlijn van Original is ook fantastisch. Original komt uit de Kattebel-stam en haar moeder is een volle zus van de bekende Keur Preferent Prestatie merrie Ida (V. Voltaire).

Ida bracht o.a. de Grand Prix paarden Newton en Maroon (tevens goedgekeurde hengst bij Zangersheide). Sliedrecht, Pacific en Utica zijn Nationale springpaarden of 1.40m springpaarden. Uit deze stam komen ook bijvoorbeeld de Grand Prix springpaarden Urico V. Zandor (Wereldbeker finale) en Kapital Girl V. Jalisco B. De Kattebel-stam staat bekend als een KWPN-stam waaruit de meest presterende springpaarden voortkomen. Ook zijn er jaarlijks diverse hengsten uit de Kattebel-stam vertegenwoordigd op de KWPN Hengstenkeuring.

Original heeft al bewezen een succesvolle fokmerrie te zijn. Ze is ondertussen prestatie geworden op 3 van haar nakomelingen. Deze merrie heeft een gouden karakter en iedereen kan haar rijden. Op momenten dat ze er moet zijn, toont ze veel bloed.

Nakomelingen

De schitterende donkere koffievos Time Out J is zelf succesvol geweest als Nationaal Springpaard en heeft ze deelgenomen aan de finales van de jonge springpaarden, de VION-cup. Daarnaast is ze keur. Op dit moment wordt ze succesvol ingezet in de fokkerij.

Time out J V. Corland

Deze bloedmooie donkere koffievos is als 3-jarige geveild op de EFS-sale van Gert Jan van Olst.
Hij is toen aangekocht door Stefanie Kooijman.

32 Zidane C V. Revenge W

Banderas loopt ondertussen in Nieuw Zeeland met zijn Grand Prix amazone Katie Mc Vean. Hij is zeer succesvol in de jonge paarden competities en heeft deze zelfs gewonnen in 2012. Hij loopt ondertussen op 1.40m niveau. Een mooie prestatie op deze leeftijd.

33a Banderas Otago Show

Cavallo C V. Tangelo van de Zuuthoeve. Cavallo is als veulen al verkocht naar Spanje. Momenteel is hij succesvol op nationaal niveau onze zijn ruiter Diaz Garcia Alvaro.

Cavallo C V. Tangelo

For Motion C V. Wizzerd, Ster en Prok. For Motion is als veulen verkocht op de Limburgse Veulenveiling aan de eigenaren Daan Horn en Jurgen van Leur. De hengst is als 2,5 jarige op de KWPN Hengstenkeuring in de 2e bezichtiging gekomen. Na een aantal jaren opleiding in Nederland, is hij in 2017 verkocht naar de USA, waar hij momenteel enorm veel wint als hunter. Hij is eind 2017 verkocht voor meer dan een half miljoen dollar.

36 For Motion V. Wizzerd    

Als veulen verkocht aan de spring-/opfokstal van Gerd Wieker en Silke Rodday in de buurt van Hamburg. Hij groeit voorspoedig op.
In 2014 is hij bij een nieuwe Duitse eigenaresse terecht gekomen. Ondertussen is hij ingereden en vanaf 2015 gaat hij de springsport in.

Gaudi Bl kijk mooist okt 2014 kl

Als veulen verkocht aan een familie die hem op wil fokken voor de springsport. Hummer had een schitterende bijna zwarte kleur en heeft net als veel van zijn halfbroers 4 witte voetjes en een blesje.

K Geheel iets schuin aug 2012 a P    

Eindelijk een merrieveulen. Illumen is zeer correct gebouwd en heeft een apart aftekening op het hoofd en wederom aan 4 voetjes wit. Dit veulen wordt aangehouden voor mijn fokkerij.

Illumen dr aug 2014 veulen    

Jazou C heeft een nieuwe plek gevonden in de Brabantse Kempen. Ze wordt opgefokt voor een toekomst in de springsport.

Jazou C 24082014 Hoofd attent kl