1984 Citty Preferent Prestatie (RamiroxJoostxAbgar), 1.65m, schimmel

Deze “gouden” merrie is geboren op de bekende en gerenommeerde stoeterij van Stal Roelofs. De schimmel-merrie Citty heeft maar liefst 3 Grand Prix springpaarden en een Internationaal springpaard gebracht, de kampioen van de KWPN Hengstenkeuring en een bij het NRPS en bij Zuid-Duitse stamboeken goedgekeurde hengst. Uit dochters van Citty komen 3 internationale en Grand Prix springpaarden.

Uit een zus van de moeder van Citty komen weer een BWP goedgekeurde hengst, een Grand Prix paard en 2 Internationale springpaarden. Met recht verdiende Citty een artikel “De merrie maakt het verschil…” in “In de Strengen” van mei 2012, het blad voor KWPN-leden. Zowel Citty als haar dochter G.Citty staan in 2013 in de top 200 best fokkende KWPN merries o.b.v. 5 nakomelingen. Een fantastische prestatie. Helaas is Citty na de geboorte van haar zoon Cincitty C (V. Numero Uno) aan een inwendige bloeding overleden. We zijn blij dat we met haar dochters en kleindochter de stam voort kunnen zetten.

“De merrie maakt het verschil…” in “In de Strengen” van mei 2012, het blad voor KWPN-leden.

Nakomelingen

Goedgekeurde hengst NRPS en Zuid-Duitse en Tsjechische stamboeken, Z-springen

La Paz dekhengst

Z-springen, moeder van Snowland V. Corland en Olano V. Celano beiden Grand Prix springen en M.Ttty 7, alias M. Titty de Laubry 1.40 m springen. G.Citty staat in 2013 in de top 200 van best fokkende KWPN merries o.b.v. 5 nakomelingen.

  • M.Titty de Laubry V. Darco, internationaal springen met Guilherme Mattar. In 2003 winnaar prestigieuze Prijs Belgian Breds in Mechelen. Als zevenjarige heeft ze in finale Belgisch kampioenschap en WK in Lanaken gelopen
  • Olano V. Celano, Grand Prix springen
  • Snowland V. Corland, Grand Prix springen met Roelof Bril
  • Derbyland V. Corland, augustus 2013 4e in eindstand VION 5-jarigen KWPN Paardendagen, geselecteerd voor WK Lanaken 2013
  • Exclusive Citty C, 1.40m en deelnamer aan het WK Lanaken voor jonge springpaarden

Derbyland Snowland V. Corland 04 Olano V. Celano 03 M Titty de Laubry- Mechelen1

Moeder van L.Titty 51 van de Iron Spring Farm in de USA. Verder komt C’est Lisa uit deze merrie, in 2001 kampioen veulens Z-festival in Lanaken.

 • L.Titty 51 V. Germus, 1.35 m springen met Laura Steffee van Iron Spring Farm, USA
 • C’est Lisa V. Cartano, kampioen Z-festival veulens, Lanaken in 2001

L.Titty 51 V. Germus

Z-springen

L-springen

1.45 m springen met Keon Brendan, als 2,5 jarige kampioen van de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch

Littus R

Verongelukt

Grand Prix springen met Marek Orlos, Polen

Titty sobiesky

Nationaal springpaard onder Richard Kapteyn. Jumping Amsterdam 2005, 5e finale Jumping Jack Pot springen. Reservekampioen KNHS M-springen. Verkocht naar Saoedi Arabische prinses, helaas daar overleden.

KapteynR-Anemone Ritter

Grand Prix springen met Sarah Johnstone. Op 19 juli 2011 winnaar van de FEI wedstrijd in Bromont, Quebec, Canada.

Starlet Sitty

Verkocht naar Portugal.

Two Citty V Burggraaf

Grand Prix springen met Roberto Cristofoletti en Helena Lundback. In 2006 aan Cristofoletti verkocht via Wim en Ben Schröder.

  • 2007 Concetto C V. Concorde, april 2012 succesvol bij 5-jarigen in Lummen, België
  • 2009 Evitty Zidante C V. Zidane, merrie verkocht naar België
  • 2010 Fitty Firenze C V. Numero Uno, Prok, verkocht als veulen, doel sport, wordt opgeleid door Marcel Beukers
  • 2012, Hitty Quintess C V. Plot Blue, in 2012 op de Limburgse Veulenveiling verkocht aan Redfield Farm, New Yersey, USA.
  • 2014, veulen verwacht van Numero Uno

Vitty Valente Concetto V. Concorde Evitty Zidante V. Zidane Evitty Zidante Fitty Firenze V. Numero Uno Hitty Quintess V. Plot Blue

Als veulen deelnemer Nationale veulenkeuring KWPN Paardendagen

  • 2008 Ditty Dante C V. Vingino, Elite. Als veulen reservekampioen van Limburg springveulens. Ze liep in de finale op Nationale Veulenkeuring Ermelo op de 11e plaats. Op 3-jarige leeftijd werd ze 2e in de Limburg-cup, voorlopig keur en Prok. Ze behaalde 80 punten voor exterieur en 80 punten voor het springen (zelfs 85 voor vermogen). Op de Nationale Merriekeuring behaalde ze een 5e plaats in haar groep.Haar eerste nakomeling was direct een schot in de roos. Deze Highlander C (V. Numero Uno) is geveild op de Veulenveiling Prinsjesdag en voor een mooi bedrag aangekocht door Jos Althuyzen en Egbert Schep. In 2015 is Highlander goedgekeurd als KWPN dekhengst. Haar volgende nakomelingen als Jayblue Citty C (V. Zirocco Blue) en Lowland Citty C (V. Zirocco Blue) zijn o.a. verkocht tijdens de Elite Veiling Borculo, Kampioen CK Limburg en top 15 Nationale Veulen keuring KWPN.
  • 2009 Enzo C V. Quintender, Prok, verkocht als veulen op de Limburgse Veulenveiling aan de familie Bergmans. Wordt opgeleid als springpaard. Er zijn goede verwachtingen van hem.
  • 2010 Fitty Faline C V. Numero Uno, met een leeftijd van 3 dagen oud verkocht. Ze gaat bij haar nieuwe eigenaar een toekomst tegemoet als sportpaard en fokmerrie. 2011 Grosso C V. Eldorado van de Zeshoek, als veulen verkocht op de Veulenveiling Brabant.
  • 2013 Incitty C V. Chacco Blue, dit veulen is geveild tijdens de Veulenveiling Prinsjesdag in Ermelo.
  • 2014 veulen van Kannan, Jitty Kanterra C, aangehouden voor eigen fokkerij.

Witty Luterra Ditty Dante Ditty Dante Ditty hfd wegk bl Highlander V. Numero Uno Enzo C Fitty Faline V. Numero Uno Grosso V. Eldorado vd Zeshoek Incitty V. Chacco Blue Incitty V. Chacco Blue

Als veulen verkocht op de SELL veulenveiling. Accorano was daar het duurst verkochte springgerichte veulen. Helaas is hij na een paar jaar overleden.

27 Accorano C V. Concorde

Als veulen verkocht op de SELL veulenveiling (pleegmoeder, Citty is overleden na geboorte Cincitty C). Als 4- en 5-jarige succesvol in onder andere de VION-cup en GMB-competitie onder Danny Schaper. In november 2012 als 5-jarige verkocht voor 140.000 euro op de veiling van Holger Hetzel aan de combinatie Ludger Beerbaum/Geir Gulliksen.
In 2016 tweede Grand Prix Beijing met Jeroen Dubbeldam. In 2017 Winnaar Longines Grand Prix Beijng met Henrik von Eckermann

Cincitty V. Numero Uno Cincitty C V. Numero Uno

Download het totaal overzicht van de nakomelingen van Citty.